myfavourite-rueda

Koken en cultuurverschillen

Koken en cultuurverschillen

Koken is iets wat veel mensen doen in hun woning, zo is het vaak een stuk goedkoper dan dingen bestellen. Koken kan een uitdaging zijn, maar het zorgt ook voor ontspanning en dit heb je soms ook echt nodig. Bij het koken moet je goed opletten en wil je ervoor zorgen dat alles goed verloopt zodat je een gerecht kan neerzetten. Je wilt ervoor zorgen dat er niks verbrandt en dat het geen grote puinhoop wordt. Zorg er daarom voor dat je jezelf goed voorbereid op het koken en zorg ervoor dat het een succes wordt. Beslis van tevoren wat je wilt koken en kijk goed wat je hiervoor nodig hebt. Zo moet je de producten in huis halen en moet je ook kijken naar welk kookgerei je gaat gebruiken voor het gerecht. Het kan namelijk zo zijn dat je bijvoorbeeld een blender nodig hebt voor een bepaald gerecht. Zorg er daarom voor dat deze klaar is voor gebruik en dat je hem gelijk kunt gebruiken mocht dit nodig zijn. In ieder land wordt er anders gekookt en kun je ook zien dat er echt cultuurverschillen zijn. Sommige landen koken met andere kookgerei en maken natuurlijk ook andere gerechten. Hieronder ga ik daar meer over vertellen en kun je er eventueel zelf ook meer inspiratie uithalen.

davide-cantelli-jpkfc5_d-DI-unsplash

Cultuurverschillen binnen het koken

Als je kijkt naar Nederland, koken wij graag aardappels en eten wij het op met mes en vork. Niet in ieder land is dit het geval en als je kijkt naar een land zoals India wordt er zelfs met de handen gegeten. Daarnaast wordt er in Aziatische landen meer gebruik gemaakt van rijst en is pittig eten de normaalste zaak van de wereld. Door de cultuurverschillen te weten kun je zelf hier ook mee experimenteren als je in de keuken staat. Vooral met kruiden kun je veel dingen doen en kun je een gerecht heel anders laten smaken. Op het internet kun je hier meer informatie over vinden en kun je kijken welke kruiden goed werken voor een gerecht.

Restaurants

Als je meer verschillende cultuurverschillen wilt proeven binnen het eten kun je dit goed doen in een restaurant. In Nederland heb je namelijk veel verschillende restaurants en kun je hier de verschillen goed proeven. Als je naar een Italiaans restaurant gaat, kun je goed de Italiaanse keuken proeven. Zo kun je natuurlijk ook naar een Mexicaans restaurant gaan en kun je dit hier ook doen.

alex-haney-CAhjZmVk5H4-unsplash

MEER TE WETEN KOMEN